InfoCons – Asociație Natională pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din România te informează .
Restaurantele de tip fast-food câștigă din ce în ce mai mulți adepți, iar vânzările au crescut în unele cazuri și cu 40%, și vor continua să crească, după cum susțin reprezentanții marilor lanțuri de restaurante.
Oriunde am privi, la zonele de Food Court din mall-uri sunt zilnic cozi interminabile de oameni, cei mai mulți fiind copii sau tineri. În ultimele luni însă, au început să vina și clienți care până acum preferau restaurantele clasice, datorită prețului accesibil al acestui tip de mâncare.
Puțini știu însă cât de poluantă este această industrie. O cantitate considerabilă de emisii de gaze cu efect de seră este produsă de creșterea animalelor, prelucrarea și procesarea produselor, depozitarea, ambalarea, transportul și prepararea alimentelor pe care le consumăm. Potrivit unui raport realizat de Greenpeace, animalele din fermele UE au fost responsabile pentru producerea a 704 milioane de tone de dioxid de carbon pe an (luând în calcul și emisiile indirecte), în principal prin metanul pe care îl eliberează, mai mult decât emisiile produse de autoturisme (656 milioane tone CO2e).
Mai multe informații despre amprenta de carbon a produselor de tip fast-food găsiți AICI.