Peste 30 de alerte InfoCons în perioada 05 – 09 .12 conform sistemului de alertă rapidă al Uniunii Europene !

Suntem în perioada cadourilor , iar InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu alertele rapide pentru produsele nelimentare la nivelul Uniunii Europene !

Citeste si : La ce trebuie să fim atenți când achiziționăm pește și produse din pește ?

Pentru a fi la curent cu toate alertele emise de Uniunea Europeană , InfoCons pune la dispoziția consumatorilor Aplicația Gratuită InfoCons . Prin descărcarea aplicației de pe App Store , Google Play sau App Gallery , consumatorii au acces direct și transparent la alertele pentru produsele nealimentare , actualizate zilnic și însoțite de detalii precum :

– denumire produs ;

– țara vizată ;

– gradul de risc ;

Citeste si : Alerte InfoCons în perioada 01- 06.12 conform sistemului de alertă rapidă al Uniunii Europene !

-orginea produsului ;

-data la care intră alerta în vigoare ;

-imaginea cu produsul ce face obiectul alertei ;

Produsele ce fac obiectul alertelor rapide prezintă riscuri de ștrangulare , răni, sufocare ,  electrocutare , apariția anumitor boli sau alergii , incendiu etc. Iată care sunt cele mai recente alerte :

Citeste si : Începând cu 15 martie 2023 , restaurantele trebuie să afișeze ingredientele , declarația nutrițională și aditivii pentru preparate conform Ordinului ANPC – InfoCons Organizație de Protecția Consumatorilor te informează !

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiUscător de păr .  Risc : Șoc electric Incendiu . Dimensiunile pinilor sunt prea mici, iar distanțele de clearance/creepage între circuitele secundare primare și accesibile nu sunt suficiente. Produsul poate declanșa un incendiu, iar piesele accesibile pot deveni vii, ceea ce duce la primirea de către utilizator a unui șoc electric de la acestea .
Produsul nu este conform cu cerințele Regulamentului privind joasa tensiune și nici cu standardul european EN 1363-1 .

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiLanț de iluminat cu LED-uri . Risc :  Șoc electric . Produsul este prevăzut pentru utilizare în exterior, dar conectorul final nu este protejat împotriva pătrunderii apei, iar apa poate ajunge la părți vii. În plus, piesele sub tensiune (  părți metalice filetate ale suportului lămpii ) sunt accesibile în capacul lămpii atunci când se schimbă luminile , iar utilizatorul ar putea primi un șoc electric de la acestea .
Produsul nu este conform cu cerințele Directivei privind joasa tensiune și nici cu standardele europene EN 60598-1 și EN 60598-2-20 .

 

 

 

Citeste si : Curiozități despre transportul aerian

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiAdaptor de priză pentru lampă . Risc :  Șoc electric .Piesele sub tensiune sunt ușor accesibile atunci când o lampă este introdusă în suportul lămpii. Un utilizator ar putea atinge aceste piese sub tensiune și ar putea primi un șoc electric .
Produsul nu este conform cu cerințele Directivei privind joasa tensiune și nici cu standardul european EN 60238

 

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiPantaloni pentru copii . Risc : Leziuni . Pantalonii au cordoane funcționale lungi pentru a fi legate în zona taliei. Acestea pot deveni prinse în timpul diferitelor activități ale unui copil, ceea ce duce la răniri.
Produsul nu este conform cu cerințele Directivei privind siguranța generală a produselor și nici cu standardul european EN 14682 .

 

 

 

 

Citeste si : Ce acte îmi trebuie pentru a munci în străinătate ? Medierea și plasarea forței de muncă în străinătate ! Informații utile .

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiSet de îmbrăcăminte pentru bebeluși . Risc : Sufocare . Micile elemente decorative (pietricele) pot fi ușor detașate de bluză . Un copil mic le poate pune în gură și se sufocă .
Produsul nu este conform cu cerințele Directivei privind siguranța generală a produselor și nici cu standardul european EN 71-1 .

 

 

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiJachetă pentru copii . Risc : Leziuni . Șnururile din talie și de pe spatele jachetei pot fi prinse în timpul diferitelor activități ale unui copil . Acest lucru ar putea duce la răniri .
Produsul nu este conform cu cerințele Directivei privind siguranța generală a produselor și nici cu standardul european EN 14682 .

 

 

 

 

Citeste si : InfoCons Organizație de Protecția Consumatorului : În gheata de Mos Nicolae pot ajunge până la 18 aditivi alimentari și 75,4 grame de zahăr

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiJucărie cu zornăit . Risc : Sufocare . Atașarea la una dintre cleme eșuează, iar piesele mici (marle și inele) pot fi ușor detașate de inelele de lemn . Un copil mic le poate pune în gură și se sufocă . Mânerul jucăriei cu zornăitoare este prea lung și , dacă un copil o pune în gură, poate bloca căile respiratorii și poate provoca sufocare .
Produsul nu este conform cu cerințele Directivei privind siguranța jucăriilor și nici cu standardul european EN 71-1 .

 

 

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiParfum . Risc chimic . Conform listei de ingrediente , produsul conține butilfenil metilpropional (BMHCA) care este interzis în produsele cosmetice . BMHCA poate dăuna sistemului reproducător, poate afecta sănătatea copilului nenăscut și poate provoca sensibilizarea pielii .
Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice .

 

 

 

 

Citeste si : InfoCons Organizație de Protecția Consumatorului te informează: Sfaturi utile pentru alegerea cadourilor de Moș Nicolae

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiLoțiune de corp . Risc chimic . Conform listei de ingrediente, produsul conține izobutilparaben , care este interzis în produsele cosmetice . Izobutilparabenul poate fi toxic pentru reproducere și dezvoltare și ar putea fi dăunător în mod specific pentru sistemul reproducător masculin .
Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice .

 

 

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiJachetă . Risc : Leziuni Strangulare . Există cordoane în capota produsului și zona gâtului . Acestea pot deveni prinse în timpul diferitelor activități ale unui copil , ceea ce duce la strangulare sau rănire .
Produsul nu respectă cerințele Directivei privind siguranța generală a produselor .

 

 

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiCremă de albire a pielii . Risc chimic . Produsul conține mercur (valoare măsurată: 17 000 mg/kg) . Mercurul se acumulează în organism și poate deteriora rinichii , creierul și sistemul nervos. În plus, poate afecta reproducerea și copilul nenăscut .
Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice .

 

 

Citeste si : InfoCons Organizație de Protecția Consumatorului urează : La mulți ani , România ! Împreună , UNIȚI , suntem SuperConsumatori !

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiDeodorant . Risc chimic . Produsul conține o concentrație excesivă a amestecului de conservanți metilcloroizotiazolinonă (MCI) și metilizotiazolinonă (MI) (valoare măsurată: 0,00209 % în greutate) . Contactul dermic cu produsele care conțin MCI și MI poate provoca dermatită alergică de contact la persoanele sensibilizate . În plus , dimensiunea pictogramei de pericol este prea mică , denumirea substanței care contribuie la clasificarea amestecului în ceea ce privește sensibilizarea cutanată este absentă, iar cuvântul de avertizare „ Atenție ” lipsește .
Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele biocide și nici cu Regulamentul privind clasificarea , etichetarea și ambalarea substanțelor și amestecurilor (CLP) .

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiCremă de față . Risc chimic .  Conform listei de ingrediente, produsul conține butilfenil metilpropional (BMHCA) , care este interzisă în produsele cosmetice. BMHCA poate dăuna sistemului reproducător, poate afecta sănătatea copilului nenăscut și poate provoca sensibilizarea pielii .
Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice .

 

 

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiBluză pentru copii . Risc : Leziuni Strangulare  . Există cabluri funcționale lungi cu capete libere în capota produsului și în zona gâtului . Acestea pot deveni prinse în timpul diferitelor activități ale unui copil ,  ceea ce duce la leziuni și strangulare .
Produsul nu este conform cu cerințele Directivei privind siguranța generală a produselor și nici cu standardul european EN 14682 .

Citeste si  : Sunt consumator român și am drepturi ! Ia atitudine de Ziua României cu InfoCons Organizație de Protecția Consumatorilor !