Mâncarea de tip fastfood a devenit o parte comună a dietei multor copii. Deși poate fi uneori la îndemână, acest tip de mâncare a fost legat de o varietate de probleme de sănătate. Datorită gustul său bun, comoditatății și faptului că este ieftină și la îndemână, copiii se îndreaptă adesea spre aceste opțiuni nesănătoase. Cu toate acestea, consumul regulat de alimente de tip fastfood poate avea repercusiuni grave asupra sănătății copiilor, impactând atât bunăstarea lor fizică, cât și psihică.
În primul rând, să definim ce se înțelege prin „fastfood”. Fastfood-ul este mâncarea care se prepară rapid și ușor, adesea într-un lanț de restaurante. De obicei, include articole precum hamburgeri, pui prăjit, pizza, cartofi prăjiți și băuturi răcoritoare. Unul dintre cele mai semnificative efecte secundare ale acestui tip de mâncare, este impactul acesteia asupra greutății copiilor.
Mâncarea de tip fastfood este bogată în calorii, zahăr și grăsimi, ceea ce poate duce la creșterea în greutate și la obezitate. Prevalența obezității infantile a crescut de peste trei ori în ultimii 30 de ani, conform Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor SUA. Pe lângă faptul că sunt supraponderali, copiii care consumă în mod regulat alimente de tip fast-food au un risc crescut de a dezvolta diabet de tip 2, hipertensiune arterială și alte afecțiuni cornice.
În interviul pe care Dl. Dr. Florin Ioan Bălănică l-a acordat pentru InfoCons Protecția Consumatorilor, ne-a împărtășit ca că lucrează destul de mult cu copii aflați la vârsta adolescenței . „ Tinerii de azi nu mai recunosc mâncărurile gătite cu care noi am crescut și recunosc alimente cu care sunt obișnuiți și care sunt în jurul lor – shaorma, burgeri, pizza, paste, etc.
Mai multe informații AICI .