Președintele InfoCons , Sorin Mierlea , a discutat în cadrul emisiunii „ Alege Responsabil ” de pe Trinitas TV despre afișarea valorilor nutriționale în meniurile restaurantelor .

Conform ORDINULUI ANPC nr. 201 din 19 aprilie 2022 referitor la furnizarea de informații la comercializarea produselor finite/ mâncărurilor furnizate de unitățile de restaurație colective, InfoCons vine in sprijinul micilor restaurante si nu numai cu un :
Model de meniu pentru respectarea Ordinului ANPC nr 201/2022 de informare transparenta a consumatorilor, inclusive pentru operatorii care comercializeaza aceste produse online :

Hot dog – 196 grame. Aditivi alimentari : 35. Valori nutritionale (calculate la 100g/ml de produs) : 1264 kcal, grasimi : 93,82 grame , acizi grasi saturati : 10,3 grame, zahar : 70,78 grame , sare : 8,05 grame

ATENTIE!  Daca produsul nu contine adiviti alimentari de mentionat ” aditivi alimentari :0″ !

Ordinul ANPC are menirea de a aduce speranță printr-o informare corectă și transparentă pentru ca fiecare consumator să aleagă în cunoștință de cauză ținând cont de starea de sănătate precară a populației, consumatorii încă nu știu ce comandă, atât la restaurant, cât și de pe platformele online! Ce cantitate de sare, zahăr, grăsimi? Care este numericul de aditivi din produse? Aceste produse sunt preparate din produse congelate sau proaspete? Care este modalitatea de preparare a acestor produse finite?

Aplicația Gratuită InfoCons ajută micile restaurante să identifice informațiile de pe etichetele ingredientelor regăsite în rețete.

Aplicația Gratuită InfoCons, dezvoltată transparent si independent , unică la nivel internațional, ajută restaurantele printr-o simplă scanare a etichetelor produselor agroalimentare componente ale rețetelor, având o bază de date cu peste 3 milioane de produse.

Totodată, Aplicația InfoCons, afișează alertele pentru produsele alimentare, pentru facilitarea monitorizării acestora în vederea asigurării că produsele folosite nu afectează sănătatea consumatorilor.