În aceasta seară, începând cu ora 20:55 se va redifuza emisiunea „ Alege Responabil ” de pe Trinitas TV unde Președintele InfoCons , Sorin Mierlea , vorbește despre loțiunile de plajă .

Fie că mergem la munte sau la mare, la bazin sau la ștrand, trebuie să știm cum să ne ferim de arsurile solare.

Citește și :  Atentie! Chiar și mobila poate fi periculoasă! Zeci de alerte de produse din mobilă neconforme!

Pentru a vă proteja de radiațiile UV:

  • alegeți loțiunile și cremele cu factor de protecție solară (FPS) în funcție de tipul de piele;
  • aplicați corect crema, pentru a fi eficientă, și anume: pe pielea curată și uscată, cu 15-30 de minute înainte de expunerea la soare, în mod uniform; se reaplica după înot sau după ștergerea cu prosopul pentru a menține protecția;
  • niciun produs de protecție solară nu poate asigura o protecție totală împotriva radiațiilor UV, de aceea sintagme/indicații de tipul `ecran solar total` sau `protecție 100%` nu sunt corecte.
Categoria de protecție Redusă Medie Ridicată Foarte ridicată
Factorul de protecție solară indicat FPS 6 – 10 FPS 15 – 25 FPS 30 – 50 FPS 50+

Cum să alegi produsele pentru plajă:

  • cumpărați produsele pentru plajă numai din locuri autorizate;
  • solicitați bonul fiscal și păstrați-l pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, doriți să reclamați calitatea/siguranța unui produs;
  • verificați cu atenție termenul de valabilitate; nu achiziționați produse cu termenul de valabilitate depășit sau modificat.

Citește și : Băuturi energizante cu până la 9 aditivi alimentari și 16 grame de zahar/100 ml de produs!

Descarcă Aplicația InfoCons

Aplicația InfoCons – scanează codul de bare îți oferă acces la bază de date de peste 30.000 de produse, începand de la produse alimentare, cosmetice, curățenie până la produse electronice și electrocasnice, printr-o simplă scanare a codului de bare. În plus, descărcând aplicația din PlayStore Andorid sau AppStore iOS vei putea accesa Info Utile pentru consumatoriInfo Utile pentru CălătoriiDicționarul General pentru Consumatori, precum și Numărul pentru Consultanță și Informații în domeniul Protecției Consumatorilor al InfoCons – 021 9615.