În aceasta seară, începând cu ora 20:55 se poate urmari emisiunea „ Alege Responabil ” de pe Trinitas TV, în reluare, unde Președintele InfoCons , Sorin Mierlea , vorbește despre  ochelarii de soare .

Căutați-i pe cei cu cea mai mare protecție. Când faceți cumpărături pentru ochelari de soare, alegeți o pereche cu o etichetă care specifică faptul că produsul blochează 100% din razele UVA și UVB, cele două tipuri cele mai îngrijorătoare pentru ochii noștri. Puteți căuta, de asemenea, pe etichetă, termenul ‘UV 400’, ceea ce înseamnă același lucru.

Citește și : Mișcarea de Protecția Consumatorilor – InfoCons a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Apărării Naționale

Alegeți lentile mari. Chiar și în timp ce purtați ochelari de soare, unele dintre razele soarelui vă pot atinge ochii și pielea din jurul lor. Alegerea unor lentile mai mari poate ajuta la maximizarea capacității ochelarilor de soare de a opri razele să ajungă la ochi și la piele. Ochelarii de soare obișnuiți, care se conformează dupa curba feței, sunt chiar mai buni. Adăugați o pălărie, care poate oferi protecție suplimentară pentru ochi.

Cei mai eficienți ochelari de soare nu sunt neapărat mai scumpi. Puteți găsi ochelari de soare cu protecție 100% împotriva razelor ultraviolete și la prețuri mici.

Nu vă faceți griji cu privire la culoarea lentilelor. Este posibil să fiți atras de lentilele în diferite culori sau nuanțe sau de cele care sunt oglindite sau polarizate. Este important să știți însă că niciuna dintre aceste caracteristici nu afectează cât de multă lumină vor bloca ochelarii de soare, deși lentilele polarizate pot ajuta la reducerea strălucirii, care poate fi iritantă, mai ales dacă vă aflați în apă.

Citește și : Textilele de interior si riscul asociat utilizarii acestora asupra sanatatii umane

Luați-le ochelari de soare și copiilor. Deși consecințele afectării ochilor de către soare ar putea să nu fie evidente până la o vârstă înaintată, acestea pot începe să se acumuleze încă de la o vârstă fragedă. Așadar, este indicat ca și copiii dumneavoastră să poarte ochelari de soare. Optați pentru lentile cu o etichetă care spune că sunt fabricate din policarbonat, nu din sticlă, deoarece cel dintâi este rezistent la impact și este mai puțin probabil să se spulbere dacă ochelarii sunt loviți în timpul unui joc de volei sau al altor activități.