Președintele InfoCons , Sorin Mierlea , vorbește în cadrul emisiunii „ Alege Responabil ” de pe Trinitas TV despre nivelul de radiații al telefonului mobil .

Evoluția telefoniei mobile

La sfârșitul anului 2018, în România erau 22,7 milioane de utilizatori activi de telefonie mobila, înregistrând o ușoara creștere de 1%. Dintre aceștia, 12,7 milioane, în crestere cu 5%, erau utilizatori pe baza de abonament și 9,9 milioane, în scadere cu 4%, erau utilizatori activi pe baza de cartele preplatite. Traficul total de voce efectuat prin retelele mobile a scazut usor în 2018 (-1%), pâna la 68 de miliarde minute. Media lunara a traficului de telefonie mobila efectuat de un locuitor pe parcursul anului 2018 a fost de 4 ore si 49 minute si de 57 SMS trimise.

Raportul de date statistice

Raportul de date statistice privind piața de comunicații electronice din România pentru anul 2018 este realizat de ANCOM pe baza datelor statistice raportate semestrial de furnizorii care au obligația de a transmite catre ANCOM valorile indicatorilor corespunzatori categoriilor de servicii conform Deciziei nr. 333/2013 și va fi disponibil în curând.