Aplicația InfoCons, dezvoltată independent și transparent, fiind unică și inovatoare la nivel mondial, vine acum în sprijinul consumatorilor cu facilitate scanării codului QR de pe etichetele de eficiență energetică a produselor tip becuri pentru a accesa instantaneu informații valoroase.

Prin intermediul scanării codului QR, consumatorii pot afla caracteristicile tehnice detaliate despre becuri, precum și informațiile despre producător, oferind consumatorilor încrederea în calitatea și proveniența produsului.

Citește și : Din luna ianuarie 2023, consumatorii vor putea returna ambalajele diferitelor produse

Aplicația InfoCons oferă, de asemenea,  și informații utile despre reciclare, cum ar fi: informații actualizate despre fiecare punct de colectare disponibil. De asemenea, Aplicația InfoCons furnizează și detalii importante despre tipurile de materiale reciclabile acceptate în fiecare locație, astfel încât consumatorul să fie sigur că își reciclează produsele corect.

Un alt aspect important pe care Aplicația InfoCons îl aduce în prim-plan este costul de operare al becurilor. Prin intermediul aplicației, consumatorii pot obține estimări ale costului de energie al becurilor. Aceasta le permite să facă comparații și să ia decizii informate în ceea ce privește alegerea becurilor, economisind astfel bani și energie.

Aplicația Gratuită InfoCons face posibilă scanarea codului QR de pe eticheta energetică a produselor tip becuri,  electrocasnice și a dispozitivelor electronice, pentru aflarea informațiilor precum:

– Calculator cost de operare

– Clasa energetică;

– Producător;

– Informații Generale;

– Reciclare;

Citește și : Restaurantele trebuie să afișeze ingredientele , declarația nutrițională și aditivii pentru preparate

Din categoria produselor ale căror coduri QR pot fi scanate cu Aplicația Gratuită InfoCons fac parte:

– Frigidere;

– Mașini de spălat vase;

– Mașini de spălat haine;

– Uscătoare;

– Televizioare și monitoare pentru computer;

-Becuri

Aplicația Gratuită InfoCons facilitează totodată verificarea corectitudinii informațiilor afișate pe produsele tip becuri, electrocasnice și dispozitivele electrice. Astfel, prin scanarea codului QR de pe eticheta energetică pot fi comparate informațiile generate de aplicație cu informațiile înscrise pe produs, pentru a observa dacă produsul respectiv se încadrează într-adevăr în clasa menționată pe etichetă sau dacă, dimpotrivă, informațiile diferă.

Aplicația InfoCons este un instrument indispensabil pentru cei care doresc să fie informați și să ia decizii sustenabile în materie de iluminat. Scanează codul QR cu Aplicația InfoCons și descoperă o lume de informații despre caracteristicile tehnice, producător, reciclare și costul de operare al becurilor.