Începând de astăzi , 4 mai , de la ora 20:55 , alegem responsabil ! Președintele InfoCons , Sorin Mierlea , va fi prezent în fiecare joi , vineri și sâmbătă în cadrul emisiunii „Alege Responsabil!” pe Trinitas TV , pentru a veni în sprijinul consumatorilor cu informații de interes , corecte și concise despre aspectele la care aceștia trebuie să fie atenți la achiziționarea produselor și serviciilor !

Aditivii alimentari , economia de energie , diferenta dintre bio și eco , sfaturi pentru situațiile de urgență : incendiu , cutremur , cum folosim cardul de credit , la ce să fim atenți când cumpărăm produse congelate , sfaturi din domeniul financiar , cum alegem ochelarii de vedere și de soare  – acestea sunt doar câteva dintre temele care vor fi prezentate în fiecare joi , vineri și sâmbătă de la ora 20:55 , la „Alege responsabil” pe Trinitas TV , cu Președintele InfoCons , Sorin Mierlea !

În cadrul emisiunii „Alege responsabil” aflăm care este Aplicația de care avem nevoie atât acasă , cât și la cumpărături !

Aplicația InfoConsdezvoltată independent și transparent, unică la nivel internațional, este disponibilă în 33 de limbi pentru a facilita utilizarea și înțelegera informațiilor pentru toți consumatorii , în limba maternă.

Aplicația InfoCons cu peste 3.000.000 de produse agroalimentare, cosmetice, electronice și electrocasnice oferă acces direct la:

– Scanarea codurilor QR de pe etichetele energetice ale produselor electrocasnice și ale dispozitivelor electronice;

– Scanarea codurilor de bare ale produselor agroalimentare pentru a afla ingredientele, numărul și tipul aditivilor alimentari, alergeni, cantitatea de zahăr, sare, calorii;