Există așa ceva? 

Cred că da, și depinde de fiecare dintre noi. 

Atât cei care ințeleg sărbătoarea Învierii și semnificația adânc religioasă și fundamental, dar și pentru cei care o văd doar ca o sărbătoare, prilej de a petrece, în ambele cazuri ne unește protecția consumatorilor, deoacere SUNTEM și nu devenim consumatori.

Unii de produse de post în perioada premergătoare Saărbătorilor Pascale, pentru a simți și pentru a fi mai aproape de cee ace semnifică Lumina, alții pentru detoxifierea de primăvară sau pentru a slăbi câteva kilograme, dar toți trebuie să știm să alegem în cunoștință de cauză.

Poate părea pe de o parte utopic sau chiar filozofic, pe de altă parte apare și gândul, “ eu știu și ce mă interesează restul “,  dar cred că mai ales în perioada aceasta a primăverii, a unui nou început, a resetării noastre după iarna și a pregătirii de a primii Lumina ar trebui să conștientizăm că a alege un borcan cu zacuscă,  o jucărie,  un restaurant,  o mașină sau o excursie,  toate acestea au un numitor comun, să știm ce alegem să fie, ceea ce sperăm, ceea ce credem și să nu fim păcăliți.

Și de aici începe o reală călătorie care indiferent ca ne place sau nu, că suntem mai credincioși sau necredincioși în a crede sau a nu crede, în etichete, în oferte sau în protecția consumatorilor, devenim cu toții parte în vâltoarea vieții cotidiene care prin implicare sau neimplicare schimbăm realități și chiar destine. 

Alegem produse corecte, bune, sănătoase,  transparente, dăm o șansă producătorilor serioși și astfel produsele rămân în piață și ajută ca și alții să aleagă produse bune sau neconștietâzând, nefiind atenți și facem alegeri greșite, rămân produse incorecte care distrug afacerile corecte prin concurență imorală, îmbolnăvesc oamenii, perpetuează obiceiuri greșite și aduc incorectitudinea la rang de normalitate și corectul devine ciudat și marginalizat.

Așa că prin simpla citire a unei etichete, alegerea unui produs sau serviciu, corect informat și conștient, ne dăm șansa ca societate și nouă ca indivizi, să avem o viață cât mai aproape de dezideratele fiecăruia de a trăi bine, corect, bucuroși și sănătoși și pentru a primi Lumina real într-un trup sănătos cu o minte sănătoasă. 

Și dacă reușim să începem să credem că fiecare acțiune sau inacțiune contează, că fiecare din noi contează,  vom realiză că această credință ne face să ne pese de ceea ce facem, să conteze cel de lângă noi, să conteze familia, prietenii, comunitatea, societatea din care facem parte și astfel să ne iubim pe noi, iubindu-i pe ceilalți pentru a avea o viață bună fiecare dar astfel principiul creștinismului își găsește corespondența în viața de zi cu zi, doar impreuna putem fi bine fiecare și doar dacă fiecare face ceva pentru toți. 

Așa că, să citim o etichetă, să alegem un produs sau un serviciu, să tragem de mânecă când vedem că cineva incearcă din neștiință sau cu știință să greșească, să facem o reclamație, să ne implicăm, este o datorie morală față de noi, fașă de familie, față de comunitate, față de ceea ce suntem fiecare și mai ales este aportul nostru de a arăta că se poate. 

Așa că Lumina, sănătatea și viața în pace și bucurie este și poate fi atributul nostru, implicandu ne și realizând că un gest mic contează și o alegere în cunoștiință de cauză poate ajuta sau  distruge.

Cheia este la noi, liberul arbitru și dreptul nostru de a face sau a nu face ne aparține, dar important este să acționăm în cunoștiință de cauză, să nu spunem  nu am știut. 

Astăzi putem știi dacă vrem, fiecare, indiferent de vârstă, sex, religie, poziție sociala, InfoCons te ajută în limba maternă, să alegi, să sesizezi și mai ales să nu mai poți spune nu am știut. 

Aplicația InfoCons, te ajută să aduci Lumina în casa ta, pe masa de Paște ca să luminezi masa, familia, casa, cartierul și să nu uiți că nu te poți iubi pe tine dacă nu-i iubești pe ceilalți și împreună să facem o viață cu o9atitudine ! 

Sărbători cu Pace, cu Lumină, cu Credință!  

Hristos a Înviat ! 

Dumnezeu să ne ajute !