Conform bazei de date a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), cele mai consumate 10 alimente pe cap de locuitor (în 2018) la nivel european au fost:

  1. Laptele (175,6 kg/persoană/an)
  2. Grâul (110,3 kg/persoană/an)
  3. Cartoful (74,5 kg/persoană/an)
  4. Carnea de porc (34,8 kg/persoană/an)
  5. Zahărul (34,7 kg/persoană/an)
  6. Roșiile (25,5 kg/persoană/an)

Folosind factorii de emisie oferiți de baza de date Ademe, vom afla care este echivalentul în dioxid de carbon al acestor zeci de kilograme de mâncare consumate de o singură persoană anual.

  1. Carnea de pui (24,4 kg/persoană/an)
  2. Peștele și fructele de mare (21,4 kg/persoană/an)
  3. Portocalele / mandarinele (17,2 kg/persoană/an)
  4. Merele (15,2 kg/persoană/an)