Continuând seria cu cele mai consumate alimente de fiecare continent, a venit rândul analizei amprentei de carbon a celor mai comune produse pentru asiatici.

Astfel, cu ajutorul datelor oferite de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) pentru anul 2018, am realizat următorul clasament de 10 alimente:

  1. Legume – 143,9 kg/persoană/an
  2. Orez – 113 kg/persoană/an
  3. Grâu – 65,2 kg/persoană/an
  4. Lapte – 60,2 kg/persoană/an
  5. Fructe – 30,1 kg/persoană/an
  6. Cartofi – 29,9 kg/persoană/an
  7. Pește și fructe de mare – 23,7 kg/persoană/an
  8. Roșii – 21,4 kg/persoană/an
  9. Zahăr – 16 kg/persoană/an
  10. Porc – 15,3 kg/persoană/an

 

Menționăm că amprenta de carbon a alimentelor a fost calculată cu ajutorul bazei de date Ademe.

Autor : Grama Teodora, Econos