InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu alertele rapide pentru produsele nelimentare la nivelul Uniunii Europene !

Pentru a fi la curent cu toate alertele emise de Uniunea Europeană , InfoCons pune la dispoziția consumatorilor Aplicația Gratuită InfoCons . Prin descărcarea aplicației de pe App Store , Google Play sau App Gallery , consumatorii au acces direct și transparent la alertele pentru produsele nealimentare , actualizate zilnic și însoțite de detalii precum :

Citește și : Alertă InfoCons : Pate de pasăre cu doar 15% ficat de pasăre și până la 9 E-uri ! Verifică ce conțin produsele cu Aplicația Gratuită InfoCons !

– denumire produs ;

– țara vizată ;

– gradul de risc ;

-orginea produsului ;

-data la care intră alerta în vigoare ;

-imaginea cu produsul ce face obiectul alertei ;

Produsele ce fac obiectul alertelor rapide prezintă riscuri de ștrangulare, răni, sufocare, electrocutare, apariția anumitor boli sau alergii, incendiu etc. Iată care sunt cele mai recente alerte:

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiPriză în perete . Risc : Șoc elecrtric, incendiu . Contactul protector lateral al produsului nu rezistă la tensiuni mecanice, conectorii dopului au un efect de arc insuficient, izolația dintre circuitele primare și secundare este insuficientă, iar șurubul de pe capacul prizei este ușor de îndepărtat, iar plasticul capacului prizei produsului se poate topi. În plus, din cauza presiunii de contact insuficiente, apar rezistențe de contact și produsul se poate supraîncălzi. Un utilizator poate atinge piese sub tensiune și poate primi un șoc electric, iar produsul poate declanșa un incendiu.
Produsul nu este conform cu cerințele Directivei privind joasa tensiune și nici cu standardul european EN 62368-1.

 

 

Citește și : Restaurantele trebuie să afișeze ingredientele , declarația nutrițională și aditivii pentru preparate

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiPătură. Risc Sufocare . Materialul fibros de umplutură al jucăriei este ușor accesibil datorită slăbiciunii anumitor cusături. Piesele mici (coada) se pot desprinde cu ușurință de jucărie. Un copil mic poate pune materialul de umplutură sau partea mică în gură și se sufocă.

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiProdusul nu este conform cu cerințele Directivei privind siguranța jucăriilor și nici cu standardul european EN 71-1.Telefon jucărie . Risc Vătămarea auzului . Nivelul de presiune acustică produs de jucărie este prea ridicat (valori măsurate: până la 81,1 dB), ceea ce ar putea duce la pierderea permanentă sau parțială a auzului.
Produsul nu este conform cu cerințele Directivei privind siguranța jucăriilor și nici cu standardul european EN 71-1.

 

 

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiCercei . Risc chimic . Produsul are o concentrație excesivă de cadmiu (valoare măsurată până la 87 % din greutate). Cadmiul dăunează sănătății. Se acumulează în organism, poate deteriora rinichii și oasele și poate provoca cancer.
Produsul nu este conform cu Regulamentul REACH.

 

 

 

 

Citeste si : Ai grijă ce semnezi ! Tu știi ce înseamnă termenii din contractele pentru furnizarea de energie ?

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiCurea . Risc chimic . Produsul are o concentrație excesivă de plumb (valoare măsurată: 2,5 % din greutate). Plumbul este dăunător pentru sănătatea umană, se acumulează în organism, poate provoca neurotoxicitate de dezvoltare și poate afecta, de asemenea, copiii alăptați sau nenăscuți.
Produsul nu este conform cu Regulamentul REACH

 

 

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiMască . Risc Arsuri . Materialul măștii este ușor inflamabil, iar propagarea flăcării este prea mare. Dacă ia foc, utilizatorul ar putea suferi arsuri.
Produsul nu respectă cerințele Directivei privind siguranța jucăriilor și ale EN 71-2.

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiUlei cosmetic. Risc chimic . Conform listei de ingrediente, produsul conține butilfenil Methylpropional (BMHCA), care este interzis în produsele cosmetice fără clătire. BMHCA poate dăuna sistemului reproducător, poate afecta sănătatea copilului nenăscut și poate provoca sensibilizarea pielii.
Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.

 

 

 

 

Citește și : Ce furnizor de energie electrică să aleg ?

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiCățeluș de jucărie . Risc sufocare . Piesele mici se pot desprinde cu ușurință de jucărie. Un copil mic le poate pune în gură și se sufocă.
Produsul nu este conform cu cerințele Directivei privind siguranța jucăriilor și nici cu standardul european EN 71-1.

 

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiArtificii . Risc Arsuri . Piesele de ardere pot cădea de pe focurile de artificii și în distanța de siguranță de pe sol. Ca urmare, un utilizator sau un spectator poate fi lovit de aceste piese, provocând arsuri.
Produsul nu este conform cu cerințele Directivei privind produsele pirotehnice și nici cu standardul european EN 15947-5.

 

 

 

Citește și : Unde fac o plângere împotriva angajatorului?

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiGel de duș . Risc chimic . Produsul conține butilfenil metilpropional (BMHCA) (valoare măsurată, de până la 0,006 % în greutate), care este interzisă în produsele cosmetice. BMHCA poate dăuna sistemului reproducător, poate afecta sănătatea copilului nenăscut și poate provoca sensibilizarea pielii.
Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.

 

 

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiMinge gonflabilă. Risc chimic . Jucăria conține o cantitate excesivă de ftalat de diizobutil (DIBP) (valoare măsurată până la: 25,3 %). Acest ftalat poate dăuna sănătății copiilor, provocând daune sistemului lor reproducător.
Produsul nu este conform cu Regulamentul REACH.

 

 

 

Citește și : Lapte si produse lactate – la ce trebuie să fim atenți ?

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiApă de toaletă . Risc chimic . Produsul conține salicilat de Benzyl (valoare măsurată până la 0,028 % în greutate), dar acest lucru nu este indicat pe etichetă. Benzil salicilatul poate induce reacții alergice la persoanele sensibile.
Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.

 

 

 

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiCentrală electrică portabilă . Risc : Șoc electric. Izolația electrică este inadecvată, iar distanța dintre circuitele secundare primare și cele accesibile nu este suficientă. În plus, produsul nu este împământat. În consecință, utilizatorul ar putea primi un șoc electric de la piesele sub tensiune accesibile.
Produsul nu este conform cu cerințele Directivei privind joasa tensiune și nici cu standardele europene EN 60950, EN 62040 și EN 62368.

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiCărucior pentru copii. Risc Leziuni . Din cauza opțiunilor insuficiente de atașare pe suportul pentru copii, suportul este inadecvat și bebelușul poate aluneca din portbagaj. Copilul poate să cadă și să sufere răni.
Produsul nu este conform cu cerințele Directivei privind siguranța generală a produselor și nici cu standardul european EN 13209-2.

 

 

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiCărucior pentru copii . Risc Leziuni . Din cauza opțiunilor insuficiente de atașare pe suportul pentru copii, suportul este inadecvat și bebelușul poate aluneca din portbagaj. Copilul poate să cadă și să sufere răni.
Produsul nu este conform cu cerințele Directivei privind siguranța generală a produselor și nici cu standardul european EN 13209-2.

 

 

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatoruluiMașină de gravat cu laser . Daune produse vederii . Produsul poate fi utilizat fără o carcasă de protecție/ecran, iar capacul de protecție de pe capul laser lasă un spațiu între capacul capului laser și piesa de prelucrat atunci când capul laser se află în poziția cea mai înaltă sau cea mai joasă posibilă. În plus, nu există nici o protecție împotriva radiațiilor laser, care pot fi reflectate de elementul de lucru. În plus, mașina se poate răsturna. Ochii utilizatorilor sau spectatorilor pot fi expuși direct la lumina laser, ceea ce duce la deteriorarea vederii.
Produsul nu este conform cu cerințele Directivei privind echipamentele tehnice și nici cu standardul european EN 60825-1.

 

 

 

Citește și : Află care sunt Alertele pentru produsele agroalimentare și nealimentare emise de Uniunea Europeană ! Fii informat ! Sănătatea ta contează !