InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu alertele rapide pentru produsele nealimentare la nivelul Uniunii Europene !

Pentru a fi la curent cu toate alertele emise de Uniunea Europeană , InfoCons pune la dispoziția consumatorilor Aplicația Gratuită InfoCons . Prin descărcarea aplicației de pe App Store , Google Play sau App Gallery , consumatorii au acces direct și transparent la alertele pentru produsele nealimentare , actualizate zilnic și însoțite de detalii precum :

Citește și : Restaurantele trebuie să afișeze ingredientele , declarația nutrițională și aditivii pentru preparate

denumire produs ;

țara vizată ;

gradul de risc ;

-orginea produsului ;

-data la care intră alerta în vigoare ;

-imaginea cu produsul ce face obiectul alertei ;

Citeste si : Ce acte îmi trebuie pentru a munci în străinătate ? Medierea și plasarea forței de muncă în străinătate ! Informații utile .

Alerta InfoCons Protectia ConsumatorilorBluză pentru copii . Risc : Leziuni , strangulare . Corzile funcționale pot deveni blocate în timpul diferitelor activități ale unui copil, ceea ce duce la leziuni și strangulare.
Produsul nu este conform cu cerințele Directivei privind siguranța generală a produselor și nici cu standardul european EN 14682.

 

 

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatorilorPantaloni pentru copii . Risc : Leziuni . Pantalonii au cordoane decorative lungi cu capete libere care pot fi legate în jurul taliei. Cordoanele pot deveni blocate în timpul diferitelor activități ale unui copil, ceea ce duce la leziuni.
Produsul nu este conform cu cerințele Directivei privind siguranța generală a produselor și nici cu standardul european EN 14682.

 

 

 

 

Citește și : Alertă InfoCons : Pate de pasăre cu doar 15% ficat de pasăre și până la 9 E-uri ! Verifică ce conțin produsele cu Aplicația Gratuită InfoCons !

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatorilorJucărie moale. Risc : Sufocare . Părțile mici (inelul metalic și ochii jucăriei moi) se pot desprinde. În plus, umplutura fibroasă este accesibilă. Un copil poate pune oricare dintre acestea în gură și se sufocă.
Produsul nu este conform cu cerințele Directivei privind siguranța jucăriilor și nici cu standardul european EN 71-1.

 

 

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatorilorPătuț pentru copii . Risc : Imobilizare . Există decalaje între lamele de la baza pătuțului. Extremitățile unui copil ar putea fi prinse în golurile dintre lamele, provocând prindere.
Produsul nu este conform cu cerințele Directivei privind siguranța generală a produselor și nici cu standardul european EN 716-1.

 

 

 

Citește și : Restaurantele trebuie să afișeze ingredientele , declarația nutrițională și aditivii pentru preparate

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatorilorSăpun de baie . Risc chimic . Conform listei de ingrediente, produsul conține butilfenil metilpropional (BMHCA) care este interzis în produsele cosmetice. BMHCA poate afecta sistemul reproducător și sănătatea copilului nenăscut, precum și poate provoca sensibilizarea pielii.
Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.

 

 

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatorilorSet de rachete . Risc pentru mediu . Materialul plastic al produsului conține parafine clorurate cu lanț scurt (SCCP) (valoare măsurată până la 0,4 % din greutate). PCCS persistă în mediu, sunt toxice pentru organismele acvatice la concentrații scăzute și bioacumulate la animale sălbatice și la oameni, prezentând un risc pentru sănătatea umană și pentru mediu.
Produsul nu este conform cu Regulamentul privind poluanții organici persistenți (Regulamentul POP.

 

 

 

 

Citeste si : Ai grijă ce semnezi ! Tu știi ce înseamnă termenii din contractele pentru furnizarea de energie ?

Alerta InfoCons Protectia ConsumatorilorMinge puffer cu lumină . Risc pentru mediu . Aliajele de lipit ale jucăriei conțin o cantitate excesivă de plumb (valoare măsurată până la 13,8 % în greutate). Plumbul reprezintă un risc pentru mediu.
Produsul nu respectă cerințele Directivei privind restricțiile de utilizare a anumitor substanțe periculoase în echipamentele electrice și electronice (Directiva RoHS 2).

 

 

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatorilorColier . Risc chimic . Produsul conține o cantitate excesivă de cadmiu (50 % din greutate). Cadmiul este dăunător pentru sănătatea umană, deoarece se acumulează în organism, poate deteriora rinichii și oasele și poate provoca cancer.
Produsul nu este conform cu Regulamentul REACH.

 

 

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatorilorPrelungitor . Risc : Șoc Electric , Incendiu . Produsul are contacte de împământare pe prize și dop, dar nu are un circuit de legare la pământ, iar rețeaua nu este atașată în mod corespunzător la produs. Acest lucru poate duce la șocuri electrice. În plus, ambalajul produsului indică 10-16 A, dar cablajul este subțire, ceea ce duce la supraîncălzire atunci când aparatele electrice de peste 2500 W sunt conectate.
Produsul nu respectă cerințele Directivei privind joasa tensiune.

 

 

 

 

Citește și : Studiu InfoCons : 64% dintre locuințele aflate în proprietatea Primăriilor nu sunt asigurate împotriva dezastrelor naturale , iar 70% dintre primării nu au desfășurat acțiuni de încurajare a cetățenilor la încheierea poliței obligatorii

Alerta InfoCons Protectia ConsumatorilorGhirlandă de iluminat . Risc : Șoc electric . Conductoarele din fire sunt prea subțiri, iar distanța dintre priză și prima lampă este prea scurtă. Capacul dispozitivului de control poate fi îndepărtat cu ușurință. De asemenea, produsul nu este protejat împotriva umidității, dar este recomandat atât pentru utilizare în interior, cât și în exterior. Prin urmare, un utilizator ar putea atinge piese sub tensiune și ar putea primi un șoc electric.
Produsul nu este conform cu cerințele Directivei privind joasa tensiune și nici cu standardul european EN 60598.

Alerta InfoCons Protectia ConsumatorilorTigara electronica de unica folosinta . Risc chimic . Produsul conține o concentrație prea mare de nicotină și un volum excesiv de lichid. Nicotina este extrem de toxică și poate pune în pericol siguranța utilizatorului, în special dacă produsul intră în contact cu pielea sau este ingerat.
Produsul nu respectă cerințele Directivei privind produsele din tutun.

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatorilorVopsea. Risc chimic . Produsul conține 2-butanonă oxim (valoare măsurată peste 0,1 % din greutate), care este toxic, poate provoca cancer, poate provoca leziuni ale organelor, este dăunător în contact cu pielea, provoacă leziuni oculare grave, provoacă iritații cutanate, poate provoca o reacție alergică cutanată și poate provoca somnolență sau amețeli.
Produsul nu este conform cu Regulamentul REACH.

 

 

 

 

Citește și : Unde reclam asociația de proprietari ?

Alerta InfoCons Protectia ConsumatorilorPantaloni pentru copii . Risc : Leziuni . Șnururile lungi pot deveni prinse în timpul diferitelor activități ale unui copil, ceea ce duce la răniri.
Produsul nu este conform cu cerințele Directivei privind siguranța generală a produselor și nici cu standardul european EN 14682.

 

 

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatorilorBluză pentru copii . Risc : Leziuni , Strangulare . Cablurile funcționale din capota produsului pot deveni blocate în timpul diferitelor activități ale unui copil, ceea ce duce la leziuni și strangulare.
Produsul nu este conform cu cerințele Directivei privind siguranța generală a produselor și nici cu standardul european EN 14682.

 

 

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatorilorTren de jucărie . Risc : Sufocare . Piesele mici se pot desprinde cu ușurință (pini de tren). Un copil mic le poate pune în gură și le poate sufoca.
Produsul nu este conform cu cerințele Directivei privind siguranța jucăriilor și nici cu standardul european EN 71-1.

 

 

 

Citește și : Aproape 8 milioane de români suferă de o formă de alergie! Instrumentul prin care afli dacă produsule pe care le consumi conțin alergeni !

Alerta InfoCons Protectia ConsumatorilorPriză . Risc : Șoc electric și Incendiu . Contactele de la sol se pot oxida în timp, creând un contact imperfect. Rezistența circuitului de împământare poate crește apoi, iar utilizatorii pot primi un șoc electric. În plus, produsul se poate supraîncălzi și prinde foc.
Produsul nu este conform cu cerințele Directivei privind joasa tensiune și nici cu standardul european EN 60884.

 

 

 

 

Cărucior pentru copii . Risc : Leziuni . Din cauza opțiunilor insuficiente de atașare pe purtătorul de copil, suportul poate fi inadecvat și bebelușul poate aluneca din portavion, poate cădea și poate suferi leziuni fatale.
Produsul nu este conform cu cerințele Directivei privind siguranța generală a produselor și nici cu standardul european EN 13209-2.

Alerta InfoCons Protectia ConsumatorilorSoluție pentru curățarea roților auto . Risc chimic . Produsul este coroziv pentru piele, dar etichetarea pericolelor este incorectă, iar ambalajul nu are un sistem de închidere securizat pentru copii și nici un simbol tactil de pericol. Utilizatorii nu sunt informați în mod corespunzător cu privire la pericolele apărute atunci când produsul intră în contact cu pielea și ochii sau dacă este ingerat.
Produsul nu este conform cu Regulamentul privind clasificarea, etichetarea și ambalarea substanțelor și amestecurilor (CLP).

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatorilorUscător de păr . Risc : Arsuri , Incendiu . Izolarea uscătorului de păr nu este suficientă în caz de supraîncălzire, iar produsul nu are protecție termică. Un utilizator îl poate atinge și primi arsuri sau produsul poate lua foc.
Produsul nu este conform cu cerințele Directivei privind joasa tensiune și nici cu standardele europene EN 60335-1 și EN 60335-2-23.

 

 

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatorilorSoluție curățare motoare auto . Risc chimic . Produsul este coroziv pentru piele, dar etichetarea pericolelor este incorectă, iar ambalajul nu are un sistem de închidere securizat pentru copii și nici un simbol tactil de pericol. Utilizatorii nu sunt informați cu privire la pericolele pe care le implică atunci când produsul intră în contact cu pielea și ochii sau dacă este ingerat.
Produsul nu este conform cu Regulamentul privind clasificarea, etichetarea și ambalarea substanțelor și amestecurilor (CLP).

 

 

Citește și : Alertă InfoCons : Pate de pasăre cu doar 15% ficat de pasăre și până la 9 E-uri ! Verifică ce conțin produsele cu Aplicația Gratuită InfoCons !

Alerta InfoCons Protectia ConsumatorilorTigara electronica de unica folosinta . Risc chimic . Produsul are un volum excesiv de lichid care conține nicotină și o concentrație prea mare de nicotină. Acest lucru poate duce la consumul accidental al unei doze mari de nicotină.
Produsul nu respectă cerințele Directivei privind produsele din tutun.

 

 

 

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatorilorCulori . Risc chimic . Stiloul injector (pen) gri conține o cantitate excesivă de conservanți 2-Metil-4-izotiazolin-3-onă (MI) și 5-cloro-2-metil-4-izotiazolină-3-onă (CMI) (valori măsurate: 4,2 mg/kg și respectiv 5,9 mg/kg). Mi și CMI sunt sensibilizatori puternici și pot provoca dermatită de contact alergică la persoanele sensibilizate.
Produsul nu îndeplinește cerințele Directivei privind siguranța jucăriilor.

 

 

Artificii . Risc : arsuri și vătămarea auzului . Nivelul presiunii sonore este prea mare (peste 120 dB). Prin urmare, poate provoca daune auzului. În plus, artificiile pot izbucni sau elibera materiale de ardere prea aproape de pământ, provocând arsuri trecătorilor. În cele din urmă, artificiile emit flăcări mai mult de 120 de secunde după funcționare, ceea ce poate crește riscul de incendiu.
Produsul nu este conform cu cerințele Directivei privind produsele pirotehnice și nici cu standardul european EN 15947-5.

Alerta InfoCons Protectia ConsumatorilorApă de parfum . Risc chimic . Produsul conține o concentrație excesivă de citral (valoare măsurată de până la 0,028 % în greutate). Citral provoacă iritații ale pielii și poate provoca o reacție alergică cutanată.
Produsul nu este conform cu Regulamentul privind produsele cosmetice.

 

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatorilorPăpușă din plastic . Risc chimic . Materialul plastic al capului păpușii conține ftalat de di-(2-etilhexil) (DEHP) (valori măsurate: 31,7 % din greutate). Acest ftalat poate dăuna sănătății copiilor, provocând daune sistemului lor reproducător.
Produsul nu este conform cu Regulamentul REACH.

 

 

 

 

Alerta InfoCons Protectia ConsumatorilorMinge . Risc chimic . Materialul plastic al produsului conține o concentrație excesivă de ftalat de diizobutil (DIBP) (valori măsurate: până la 19,84 % din greutate). Acest ftalat poate dăuna sănătății, provocând daune sistemului reproducător.
Produsul nu este conform cu Regulamentul REACH.

 

 

Citește și : Din luna ianuarie 2023, consumatorii vor putea returna ambalajele diferitelor produse