Cum funcționează Aplicația GRATUITĂ InfoCons?

Aplicația InfoCons este organizată într-o manieră minimalistă, având butoane denumite intuitiv, alături de pictograme descriptive. Astfel, fiecare consumator poate accesa simplu și rapid butoanele din aplicația InfoCons, fără să întâmpine probleme. Iar, pentru a veni în sprijinul consumatorilor, în cele ce urmează poate fi regăsit un ghid al butoanelor din aplicația GRATUTĂ InfoCons.

Odată deschisă aplicația, consumatorul este întâmpinat de un scurt tutorial al facilităților din aplicație, tutorial care poate fi urmărit sau evitat prin butonul „treci peste”.

Butonul „Alerte” descris cu ajutorul pictogramei „clopoțel”, trimite consumatorul direct către lista actualizată a alertelor rapide pentru produsele alimentare și nealimenatre în conformitate cu standardele Uniunii Europene.

Alertele rapide pentru produsele alimentare cuprind informații precum:

  • Data la care a fost emisă alerta (de la cea mai recentă, la cea mai veche);
  • Descriere explicită a produsului;
  • Țările vizate;
  • Problema identificată cu produsul;
  • Gradul de risc(de la scăzut, nedeterminat și până la serios)

Informațiile sunt esențiale pentru consumatori, fiindu-le de ajutor în alegerea produselor în cunoștință de cauză. Astfel, dacă un produs este vizat de una dintre alertele rapide pentru produsele alimentare consumatorii pot evita  eventualele probleme ce pot apărea.

Mai multe informații se regăsesc aici.