Conform bazei de date a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), cele mai consumate 10 alimente pe cap de locuitor (în 2018) la nivel european au fost:
- Laptele (175,6 kg/persoană/an)
- Grâul (110,3 kg/persoană/an)
- Cartoful (74,5 kg/persoană/an)
- Carnea de porc (34,8 kg/persoană/an)
- Zahărul (34,7 kg/persoană/an)
- Roșiile (25,5 kg/persoană/an)
Folosind factorii de emisie oferiți de baza de date Ademe, vom afla care este echivalentul în dioxid de carbon al acestor zeci de kilograme de mâncare consumate de o singură persoană anual.
- Carnea de pui (24,4 kg/persoană/an)
- Peștele și fructele de mare (21,4 kg/persoană/an)
- Portocalele / mandarinele (17,2 kg/persoană/an)
- Merele (15,2 kg/persoană/an)