Continuând seria cu cele mai consumate alimente de fiecare continent, a venit rândul analizei amprentei de carbon a celor mai comune produse pentru asiatici.
Astfel, cu ajutorul datelor oferite de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) pentru anul 2018, am realizat următorul clasament de 10 alimente:
- Legume – 143,9 kg/persoană/an
- Orez – 113 kg/persoană/an
- Grâu – 65,2 kg/persoană/an
- Lapte – 60,2 kg/persoană/an
- Fructe – 30,1 kg/persoană/an
- Cartofi – 29,9 kg/persoană/an
- Pește și fructe de mare – 23,7 kg/persoană/an
- Roșii – 21,4 kg/persoană/an
- Zahăr – 16 kg/persoană/an
- Porc – 15,3 kg/persoană/an
Menționăm că amprenta de carbon a alimentelor a fost calculată cu ajutorul bazei de date Ademe.
Autor : Grama Teodora, Econos