InfoCons urează tuturor studentilor un nou an universitar plin de succes și realizări, cu o9atitudine. De asemenea, transmitem întreaga noastră apreciere și susținere cadrelor didactice, urându-le putere de muncă și perseverență în misiunea de a educa și forma viitoarele generații.

Pentru a veni în sprijinul studenților și profesorilor în aceast nou an universitar, InfoCons oferă câteva sfaturi și informații utile, disponibile în Aplicația Europeană InfoCons , pentru un parcurs educațional armonios și productiv.

Sfaturi utile InfoCons – Protecția Consumatorului la achiziționarea articolelor vestimentare
  • Citește cu atenție eticheta! Produsele textile trebuie să aibă etichete în limba română, care să specifice compoziția fibrelor și procentul fiecărei fibre utilizate. Dacă produsul are căptușeală, aceasta trebuie să fie detaliată pe etichetă.
  • Asigură-te că produsele textile conțin o eticheta din material textil, rezistentă și oferă instrucțiuni clare pentru întreținere (spălare, călcare, curățare chimică etc.). Chiar dacă un tratament nu este aplicabil, acesta va fi barat pe etichetă.
  • Verifică siguranța cordoanelor și a altor accesorii ale hainelor, asigurându-te că nu au ornamente periculoase și că sunt protejate împotriva destrămării.
  • Solicită întotdeauna bonul fiscal la achiziționarea produselor vestimentare și ferește-te de oferte suspecte sau vânzări de la persoane neautorizate, deoarece acestea pot ascunde produse de calitate îndoielnică .
  • Verifică politica de returnare a magazinului pentru a te asigura că poți schimba sau returna produsul în caz de probleme.

Un studiu realizat de Oficiul pentru Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene, în care InfoCons reprezintă România în cadrul Grupului de Lucru al Societății Civile, arată că 40% dintre tinerii români cumpără produse contrafăcute, dintre care 17% sunt haine și accesorii. În acest context, citirea etichetei devine esențială! Evită achizițiile din locuri neautorizate pentru a te asigura de calitatea produselor.

Mai multe informații click AICI .

InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor și  Strategiilor membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , avand Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro