Anual, în data de 29 septembrie este sărbătorită Ziua Internațională de Conștientizare asupra Risipei Alimentare . Marcând cel de-al cincilea an al evenimentului, accentul din acest an este pus pe necesitatea urgentă de investiții financiare pentru a sprijini eforturile de reducere a pierderilor și risipei de alimente, de a atinge obiectivele climatice și de a avansa Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă.

Cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare asupra Risipei AlimentareInfoCons pune la dispoziția consumatorilor Aplicația Europeană InfoCons, un instrument util pentru a face alegeri informate în ceea ce privește produsele alimentare.

Cu ajutorul Aplicației Europene Gratuite InfoCons , consumatorii pot verifica dacă produsele pe care le achiziționează sunt în conformitate cu standardele de siguranță ! În secțiunea de Alerte a Aplicației, cetățenii au acces direct la alertele pentru produsele alimentare și nealimentare la nivelul Uniunii Europene.

 

Mail multe informații click AICI .

 

InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor și Strategiilor   membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , avand Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro