InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip parizer cu carne de pasăre ce se regăsesc pe piața din România.

Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat :

  • Din punct de vedere al ingredientelor regăsite:
    • Din punct de vedere al procentajului de carne de pasăre:
      • % carne de pasăre este cuprins între 10 și 75% din compoziția produsului
  • Din punct de vedere ingredientului principal:
    • 100% au în compoziție prim ingredient carnea/pieptul de pasăre / de pui
    • 80% au în compoziție apa, fiind și cel de-al doilea ingredient
  • Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție:
    • 90% au în compoziție apă
    • 30% au în compoziție sorici
    • 20% au în compoziție slănină
    • 20% au în compoziție proteină animală din / de porc

 

Mai multe informații AICI .