InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip parizer cu carne de pasăre ce se regăsesc pe piața din România.
Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat :
- Din punct de vedere al ingredientelor regăsite:
- Din punct de vedere al procentajului de carne de pasăre:
- % carne de pasăre este cuprins între 10 și 75% din compoziția produsului
- Din punct de vedere al procentajului de carne de pasăre:
- Din punct de vedere ingredientului principal:
- 100% au în compoziție prim ingredient carnea/pieptul de pasăre / de pui
- 80% au în compoziție apa, fiind și cel de-al doilea ingredient
- Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție:
- 90% au în compoziție apă
- 30% au în compoziție sorici
- 20% au în compoziție slănină
- 20% au în compoziție proteină animală din / de porc
Mai multe informații AICI .