InfoCons te ajută să fii informat! Gustări cu sare…prea multă sare! Între mesele principale ale unei zile, parcă ar merge, din când în când, și câte o gustare. Dar ce  ne facem când doar acea gustare reprezintă jumătate din cantitatea de sare recomandată pe zi?! Studiul realizat de InfoCons dezvăluie că o pungă de pufuleți poate include până la 2,5 g de sare – jumătate din cantitatea recomadată de Organizația Mondială a Sănătății. Dacă, în schimb, mai adăugăm și o pungă de chips-uri ce poate conține până la 2 g de sare, atunci putem spune că ne-am „asigurat” doza zilnică de sare. Dar cu celelalte mese cum rămâne?!

                Există consecințe! Conform Organizației Mondiale a sănătății, dublarea cantității de sare recomadată/zi crește riscul apariției bolilor de inimă, precum și a accidentelor vasculare cerebrale. Aceste boli generează peste 3 milioane de decese anual- un număr enorm!

Ce putem face?! În primul rând recomandăm citirea etichetelor, pentru a ști exact ce achiziționăm! Este necesar ca noi, în calitate de consumatori, să fim informați înainte de a consuma un produs. Când vine vorba despre pufuleți, ne putem orienta către acele produse care nu depășesc 0,52g/100g. Pe de altă parte, când ne referim la chips-uri, ar trebui să avem în minte ca 100 g să nu depășească 0,5 g de sare.

Fii informat! Citește eticheta pentru a ști ce mănânci!

 

Redactat de: Irina-Livia Dumitrache