InfoCons te ajută să fii informat! În medie, cu toții consumăm trei mese principale pe zi – mic-dejun, prânz și cină, dar ce ne facem când doar cu două sandwich-uri cu șuncă și pâine depășim cantitatea de sare recomandată pe zi de Organizația Mondială a Sănătății?! De pildă, studiul realizat de InfoCons arată că 100 de g de șuncă conține 2,7 g de sare, iar o 100 g de pâine conține 1,7 g de sare. Acum să ne gândim: cu cât depășim cantitatea de 5g de sare/zi recomandată de Organizația Mondială a Sănătății?!

            Știm, oare, la ce riscuri ne supunem?! Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, doar dublarea cantității de sare recomandată pe zi (adică numai 10g de sare), crește riscul apariției bolilor de inimă și a accidentelor vasculare cerebrale, boli ce provoacă anual peste 3 milioane de decese. Merită?! Haideți să fim mai precauți și să citim etichetele produselor!

Ce repere putem lua în considerare? La achiziționarea produsului de tip șuncă și a celor de tip pâine, trebuie avută în vedere cantitatea maximă de sare admisă  pe 100 de grame. Astfel, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății, atunci când ne referim la șuncă, ar trebui să ne orientăm către produsele ce au o cantitate de sare mai mică decât 0,83g/100g. În ceea ce privește pâinea, aveți în minte ca 100g să nu depășească 0,33g de sare.

            Fii informat! Citește eticheta pentru a ști ce mănânci!

Redactat de: Irina-Livia Dumitrache