InfoCons te ajută să fii informat! Sezonul cald este demult încheiat pentru acest an, dar acest lucru nu ne împiedică, cel puțin din când în când, să ne dorim parcă, o înghețată. Dar știm ce conține aceasta?! Am citit eticheta de pe produs?!

            InfoCons a efectuat un studiu analizând informațiile de pe etichetele a  25 de produse de tip înghețată, provenite de la 6 producători, furnizori sau distribuitori din țară. Rezultatele au fost frapante – până la 40 de grame de zahăr pentru o sută de grame de înghețată! În condițiile în care, în medie, un plic conține 5 grame de zahăr, iar cantitatea zilnică recomandată de Organizația Mondială a Sănătății se încadrează între 25 grame pe zi, ne întrebăm: cât zahăr consumăm într-o zi, dacă doar pentru 100 de grame de înghețată mâncăm automat aproape 10 plicuri de zahăr, adică peste media zilnică recomandată?

            Studiul amintit, ce face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor și serviciilor comercializate pe piața românească, arată că toate produsele de tip înghețată analizate conțin glucide ce au o valoare cuprinsă între 21 și 40,7 g/100 g. De aceea, este deosebit de important să citim cu atenția etichetele produselor, pentru a achiziționa și consuma produse având în vizor toate informațiile de care avem nevoie!