Ultra-pasteurizat? Este posibil să fi observat în ultima vreme o serie de fraze confuze pe cutia dvs. de lapte. Aici, vă explicăm câteva etichete obișnuite pe care le veți găsi pe lapte și ce înseamnă cu adevărat.

  1. VITAMINE A & D ADĂUGATE

Adăugarea acestor vitamine este voluntară, dar majoritatea producătorilor de lapte le includ. Vitamina A este de obicei pusă în grăsimi reduse și lapte degresat, deoarece se pierde în procesul de îndepărtare a grăsimilor. Vitamina D, care nu se găsește în multe alimente, este adăugată pentru consumatorii care pot fi deficienți.

  1. ULTRIFILTRAT

Acesta este un proces de filtrare mecanică care mărește proteinele din lapte și reduce (sau chiar elimină) ingredientele pe care unii oameni le doresc mai puțin, cum ar fi lactoza. De exemplu, laptele Fairlife Ultra-filtrat are cu 5 grame mai mult de proteine ​​și 70 mg mai mult calciu decât laptele tipic și nu conține lactoză.

  1. ULTRA-PASTEURIZAT

Majoritatea laptelui vândut este pasteurizat, un proces care supune laptele crud la căldură mare pentru a ucide bacteriile care pot provoca boli și deteriorări. Laptele ultra pasteurizate sunt expuse la o temperatură și mai ridicată pentru a ucide mai multe bacterii și a tripla sau cvadrupla durata de valabilitate a acesteia. Dar după ce ați deschis laptele, acesta va dura doar 7-10 zile.

Ce este în laptele tău?

Un pahar de 220 grame furnizează aproximativ un sfert din necesarul zilnic de calciu al unui adult, mai mult de jumătate din necesarul de vitamina B12 și 8 grame de proteine, dar conținutul de grăsimi și calorii variază foarte mult în funcție de tipul de lapte.

Sursa: consumerreports.org