În România, autoritățile au devenit din ce în ce mai preocupate de consumul de băuturi energizante în rândul copiilor și adolescenților, fapt care a dus la adoptarea unor măsuri legale pentru a proteja sănătatea acestora.

Astfel, conform Legii 42 din 11 martie 2024 , privind modificarea și completarea Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice , comercianților le este interzis să le mai vândă minorilor băuturi energizante.

Conform Legii 42 din 11 martie 2024 , articolul 2 , după punctul 23^1 se introduce un nou punct, punctul 23^2 , cu următorul cuprins :

„ comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit, inclusiv prin automate comerciale, a băuturilor energizante către minori de către unitățile autorizate să comercializeze băuturi energizante; băuturi energizante sunt băuturile care conțin combinații variate de carbohidrați, vitamine, minerale, cu două sau mai multe substanțe precum: cofeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactona și alți compuși cu efect de stimulare a sistemului nervos central ”

Mai multe informații AICI .